KOL GERME
Yaşlılık ve aşırı kilo alıp verme gibi nedenlerden dolayı kolun üst bölgesi yani pazu derisi sarkabilir. Sarkık ve kalın bir görünüm oluşturan kollar, kişiyi rahatsız eder. Ancak kol estetiği ile bu istenmeyen görüntü ortadan kaldırılabilir.
Derinin elastikiyetini kaybetmesi ve deri altı dokularının azalması ve yer çekiminin de etkisiyle özellikle kolun arka ve iç yüzünden dirseğe doğru sarkma meydana gelir. Deri sarkma oranı ve deri altı yağ dokusunun kalınlığı yapılacak olan ameliyatın tekniğine karar verme sürecinde etkilidir. Kilo alıp verme nedeniyle yaşanan deri gevşemesine liposuction (YAĞ ALMA) işlemi uygulanır. Liposuctionun ardından kalın olan deri cerrahi müdahale ile alınır.
Deri bolluğunun koltuk altı ile sınırlı kaldığı durumlarda, saklanabilecek sınırlı bir iz bırakarak deri bolluğu toparlanabilir. Dirseğe doğru devam eden bolluk için kol germe ameliyatı uygulanır.
Kol germe ameliyatı genel ya da lokal anestezi uygulanarak hastanede yapılmaktadır. Ameliyat ortalama 1.5-2 saat sürmektedir. Lokal anestezi uygulanarak operasyon olan hastalar aynı gün içinde taburcu edilebilir. Ancak genel anestezi uygulanarak yapılan ameliyatlarda hasta bir gün müşahede altında kalır. Koldaki sarkma enine ve boyuna olmak üzere iki boyutludur. Bu sebeple kol enine ve boyuna kesilerek sarkan deri alınır. Enine deri fazlalığında izleri saklamak kolay ancak boyuna deri fazlalığında izlerin görünmesi olasıdır.
Kilo alıp verme nedeniyle sadece kolda değil aynı zamanda memelerde de sarkma meydana gelir. Bu sarkmalar kombine ameliyatlarla giderilebilir. Bu şekilde daha estetik bir görünüm elde edilebilir.
Kol Germe Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci ;
Ameliyattan sonra hem kanama riskini azaltmak hem de deri altında sıvı birikmesini engellemek amacıyla operasyon yapılan bölgeye lastik boru drenler yerleştirilebilir. Bu drenler, aksi bir durum oluşmadıkça ameliyattan 3 saat sonrasında çıkarılır. Operasyon sonrasında hafif ağrı oluşabiliyor. Fakat ağrı kesici ilaç alımı ile ağrı kontrol altına alınabilecek seviyede olmaktadır. Ameliyatın gerçekleştirildiği gün ve bir sonraki gün kolların yukarıda tutulması gereklidir. Ayrıca şişme ve ödem oluşma gibi riskleri azaltmak için baskılı bandaj uygulamasının yapılması gerekir. Elastik bir bandaj sarılarak kolun şeklinin korunması sağlanır. Birkaç gün sonrasında bandaj çıkarılabilir. Hastanın birkaç gün sonrasında günlük yaşantısına dönmesi mümkündür. Ancak kollarını ilk iki hafta çok kullanmaması ve kol kaslarını zorlamaması gereklidir. 2 hafta sonrasında tüm aktiviteler yapılabilir.
Kol Germe Ameliyatında İz Kalır mı?
Ameliyat esnasında uygulanan enine kesi koltukaltına yapıldığından kalan izi gizlemek zor olmamaktadır. Ancak boyuna kesiler iç kol kısmına yapılmaktadır ve görünmesi muhtemeldir. Ameliyattan sonra hafif bir iz kalır. Bu iz erken dönemde kırmızı renkte olup zamanla, 1 yıl sonrasında derinin rengini alır. Bu süre zarfında izin görünümü bir hayli hafifler.
Kol Germe Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?
Ameliyat kadın ve erkek tüm bireylere yapılabiliyor. Ancak hamile olanlar, emzirenler, ilaç tedavisi görenler için ameliyat sakıncalıdır. Bu kişiler dışında, üst kol bölgesindeki sarkmadan şikayetçi olan herkes kol germe estetiği ameliyatı yaptırabilir ve gergin bir kol görünümüne kavuşabilir.
Kol Germe Estetiği Ameliyatının Etkisi Kalıcı mı?
Ameliyat esnasında koldaki yağ dokusu ve fazla deri çıkarılıyor. Ancak kollarda yeniden aynı görüntünün oluşması hastanın kilo alıp vermesine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kilonun korunması durumunda bile yıllar sonra kollarda yerçekiminin etkisiyle yeniden sarkma oluşabiliyor. Ancak bu defa genellikle hafif sarkma şeklinde ortaya çıkıyor. Cerrahi müdahaleden önce olduğu gibi hastayı rahatsız edecek düzeyde bir sarkma oluşmaz.
📍 Adnan Kahveci Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı No:1/A D:61 Perlavista Rezidans Beylikdüzü/ İstanbul
İnternet sitesi tasarımı Esey Ajans tarafından tasarlanmıştır.
Copyright © 2023. Tüm hakları saklıdır.