Burun Estetiği

Detaylı bilgi ve fiyatlandırma için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

RHİNOPLASTİ

Rinoplasti, burnu yeniden şekillendirme; yapılandırma ameliyatıdır. Amaç burnu fonksiyonel ve estetik açıdan daha iyi hale getirmektir. Tıp dilinde rinoplasti estetik burun ameliyatı anlamına gelir.

Rhinoplasti operasyonu yöntemleri ;

  • Total rhinoplasti
  • Tip rinoplasti ( sadece burun ucu estetiği)
  • Kapalı rhinoplasty
  • Tiprinoplasti
  • Açık ya da kapalı rinoplasti yaklaşımı ile yapılabilen tiprinoplasti (tipplasti) ameliyatı sırasında burnun kemik yapılarına herhangi bir müdahale yapılmadan yalnızca tamamen kıkırdak yapıdaki uç kısmının şekil bozuklukları düzeltilmektedir.ve İSTENİLEN GÖRÜNÜM KAZANDIRILIR.
  • Bu ameliyatlarda çok sınırlı sorunlar dışında genellikle açık teknik tercih edilmektedir. Tiprinoplasti ameliyatı ile burun ucu düşüklüklerini ve asimetrilerini düzeltmek, burun deliklerini küçültmek, dolgun burun uçlarını küçültmek, burun profil görünümündeki uç noktasını belirginleştirmek ya da burun girişini daraltan kıkırdak açılanmalarını düzeltmek mümkün olmaktadır. Ameliyat esnasında kemik yapılara müdahale yapılmaması sebebi ile ameliyat sonrasında gözler etrafında şişme ve renk değişikliği çoğunlukla görülmemektedir. Burun üzerinde bir haftalık bir bandaj uygulaması yeterli olduğundan tiprinoplasti ameliyatı sonrasında hastaların normal günlük yaşantılarına dönmeleri olabildiğince hızlı olmaktadır.

RİNOPLASTİ ( PİEEZZO TEKNİĞİ İLE)

Burnumuz yüzümüzün orta kısmında yer aldığı için eğrilikleri ve düzensizlikleri en DİKKAT çeken ve göze batan organımızdır. Burun yapısı ile  ilgili problemler kişiden kişiye çok farklılık göstermektedir. Genellikle kişiye ve yüz yapısına özeldir. Her burun yapısı ve yüz yapısının farklı olmasından dolayı burun estetiği ameliyatı da kişiye ve yüze özel tasarlanarak yapılmalıdır. Burundaki şekil bozukluğu ailesel, travma sonrası veya geçirilmiş bir operasyona bağlı olabilir.

Rinoplasti İle ;

Burun ucunun şekli değiştirilebilir, düşük bir burun ucu yükseltilebilir, çok yüksek ve sivri duran bir burun ucu alçaltılabilir. Geniş durun bir burun ucu daraltılabilir veya dar bir burun ucu genişletilebilir.

  1. Hump  (kemer) olarak tabir edilen burun sırtının şekli değiştirilebilir, yüksek bir burun sırtı törpülenerek düşürülebilir veya düşük bir burun sırtı, kendi kıkırdak dokunuzdan hazırlanan greftler ile yükseltilebilir.
  2. Geniş olan burun delikleri, burun kanatlarının altından alınacak bir miktar cilt dokusu ile daraltılabilir ve yüzünüzle uyumlu hale getirilebilir.
  3. Eğri olan bir burun yapısı, burun kemiğinin tekrar serbestleştirilmesi ve kıkırdak greft destekleri ile tekrar ortalanarak estetik sınırlara getirilir. Uzun bir burun yapısı buna neden olan kıkırdak ve kemik yapıları yeniden düzenlenerek kısaltılabilir veya kısa bir burun kıkırdak greftler ile desteklenerek uzatılabilir.
  4. Tüm rinoplastiler kozmetik nedenlerle yapılmaz. Rinoplasti ile septoplasti ve alt konka radyofrekansı işlemlerini aynı ameliyatta birleştirerek ayrıca burun tıkanıklıklarına neden olan ve solunun zorluğu oluşturan burundaki kemik eğrilikleri, et büyümesi ve horlamaya neden olan tıkanıklıklarda düzeltilebilir. 

Buruna daha güzel ve estetik bir görünüm kazandırmak amacı ile yapılan ameliyatlara burun estetik ameliyatı ya da rinoplasti adı verilmektedir. Estetik burun ameliyatı günümüzde en sık yapılan ve olumlu sonuçları son derece yüz güldürücü olan kozmetik ameliyatlardan birisidir. 

Estetik açıdan oldukça ön planda bir yapı olan burnunuzun dış görünümünü değiştirmek amacı ile yapılan ameliyatlarda solunum ve koku alma gibi çok önemli fonksiyonların en iyi şekilde korunması gerekir. Burun ameliyatınızın estetik yönden olduğu kadar fonksiyonel yönden de başarılı olabilmesi yani ameliyat sonrasında burundan rahat nefes ve koku alabilmeniz için ameliyat öncesinde mevcut olan eğiklik (deviasyon), burun eti büyümesi (alt konka hipertrofisi) ya da sinüzit gibi fonksiyonel problemlerin aynı ameliyatta mümkün olduğunca çözülmesi çok önemlidir.

Yüz anatominiz içinde en dikkat çeken yapılardan birisi olan burnunuzun estetik ve fonksiyonel ameliyatlarında kullanılan cerrahi teknikler ve teknolojiler daha iyi görsel ve fonksiyonel sonuçlaralınması yanında ameliyat sonrasında daha hızlı ve konforlu iyileşme dönemi sağlamaya yönelik olarak sürekli gelişmektedir.

Günümüzde burun ameliyatlarında başarılı olarak kabul edilecek estetik ve fonksiyonel sonuçlaralınabilmesi için ameliyatınızı yapacak doktorunuzun burun cerrahisi alanında son derece tecrübeli olması yanında bu konudaki güncel bilgileri, cerrahi teknikleri ve teknolojileri takip edip uygulayabiliyor olması önemlidir.

Hasta mutluluğu estetik burun ameliyatlarında başarının en önemli ölçütüdür, bu da ameliyat sonunda burnun arzu edilen görünümde olması ve rahat nefes alması ile mümkün olabilir. Burun estetik ameliyatınızda arzu ettiğiniz görsel sonuçların elde edilebilmesi için ameliyattan beklentilerinizin ameliyat öncesinde doktorunuz tarafından tam olarak anlaşılmış olması gerekir. Son yıllarda kullanılmaya başlanan üç boyutlu dijital animasyon sistemleri ameliyatın olası sonuçlarının dijital görüntüler üzerine uygulanması yolu ile sizin ameliyattan beklentilerinizi tam olarak ifade edebilmenize olanak sağlarken ameliyatınızı yapacak doktorunuzun da bu beklentileri karşılayacak müdahaleleri planlamasına yardımcı olmaktadır.

Burun estetiği ameliyatı sonrası nelere dikkat etmem gerekir?

  1. Ameliyat sonrası genellikle burun içine, içinde hava yolu bulunan ve nefes almanızı sağlayan nazal splint uygulanır, hem kanama riskini azaltır hem de burun içindeki yeniden yapılandırılan kemik yapıyı desteklediği için iyileşmeyi hızlandırır. Doktorunuzun kararına bağlı olarak ortalama 2-7 gün arasında alınır.
  2. Yeniden şekillendiren burun şeklini desteklemesi için burun sırtına aleminyum veya termal splintler uygulanır ve yaklaşık 1. hafta alınır.
  3. Alçıdan sonra burun sırtı bantlarla desteklenerek yaklaşık 7-10 gün arasında tutulur.
  4. Açık teknikle yapılan rinoplastilerde ön kısma atılan dikişler yaklaşık 7. gün alçı ile birlikte alınır.
  5. Ameliyat sonrası yaklaşık 48 saat göz etrafına buz uygulaması, Bir saat te ortalama 20-30 dk şeklinde uygulanır. Göz etrafındaki şişlik ve morluk 1. Hafta sonunda çoğunlukla geçmiş olur ancak bu süre 2 haftaya kadarda uzayabilmektedir. Hastaların yaklaşık 15 gün sonra ameliyat oldukları çok anlaşılmayacak kadar şişlikleri olmaktadır. İyileşme yaklaşık 1 yıla kadar devam etmektedir.
  6. Ameliyat sonrasında burun bölgesinin travmadan uzak tutulması, yaklaşık 3 hafta ağır şeyler kaldırılması gerekli. Morluklar geçene kadar güneş ışığından korunmak ve mutlaka güneş kremi kullanmak gerekli. Yaklaşık 8 hafta güneş gözlüğü kullanılmamalıdır. Gün içinde sırt destekli olarak oturur pozisyon tercih edilmeli, Geceleri yatarken yüksek yastıkla ve özellikle sırtüstü yatılmalı, yatılan odanın serin olmasına ve nem düzeyinin korunmasına dikkat edilmesi gereklidir.

Detaylı bilgi ve hızlı randevu için hemen sizi arayalım

YouTube Kanalımız

Anlaşmalı Hastane & Otellerimiz

Sosyal Medya Hesaplarımız:

İletişim

Hızlı Randevu

📍 Adnan Kahveci Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı No:1/A D:61 Perlavista Rezidans Beylikdüzü/ İstanbul

İnternet sitesi tasarımı Esey Ajans tarafından tasarlanmıştır.

Copyright © 2023. Tüm hakları saklıdır.